Zbulohen dokumentet e fshehta të albanologut italian mbi Shqipërinë (Dukkument)

Albanologu Antonio Baldaçi (Antonio Baldacci, 1867- 1950), botanist dhe gjeograf, i pasionuar pas studimeve etnografike, politike dhe socio-ekonomike, është një

A janë shqiptarët një prej 12 fiseve të zgjedhura?

Nëse bota do mësojë të vërtetën për shqiptarët atëherë historia botërore do të shkruhet ndryshe. Në foto është Dhjetë Frankshi

Italiania që po trondit historinë. Flamuri dhe simbolet e Skënderbeut në kishën e famshme të Venecias. Por jo vetëm kaq…(FOTO)

Paolo Caliari, veronez, një ndër interpretuesit më të mëdhenj të pikturës veneciane të viteve 1500. Kjo kishë është një vend

Hartë Franceze e vitit 1878, ku shkruan Skipetarian, Pelazgian! (FOTO)

Hartë Franceze e vitit 1878, ku shkruan Skipetarian, Pelazgian! Hartë Franceze e vitit 1878, ku shkruan Skipetarian, Pelazgian!.Hartë Franceze e vitit

Fustanella veshja e shqiptarëve që u rrëmbye nga grekët (FOTO)

Kjo fotografi është e vitit 1873. Janë tre burra të Çamërisë në Janinë të veshur me fustanellë. Fustanella shqiptare është

NE VRANISHTE SHQIPERI -GURI I QIELLIT ,OSE ME EMRIN TJETER ,, SOFRA E ZOTIT PERENDIS (ALB / ENG)

NE VRANISHTE SHQIPERI -GURI I QIELLIT ,OSE ME EMRIN TJETER ,, SOFRA E ZOTIT PERENDIS.NE VRANISHTE SHQIPERI -GURI I QIELLIT

Universiteti i Kalifornisë: Shqiptarët, autoktonët e Europës

Dy profesorë të Universitetit të Kalifornisë, Peter Ralph dhe Graham Coop kanë botuar një studim për Gjeografinë Aktuale Gjenetike të

Ekskluzive: Ja si luftohet Gjuha Shqipe në Greqi

Lithoksou njihet si njeri nga autorët edhe studiesit më me zë në luftën për njohjen e minoriteteve në Greqi. Ashtu

Konstantinopoli u mbrojt nën flamurin Arbnor, Kuq e Zi (FOTO)

Pas ndarjes së Perandorisë Romake në dy pjesë më 395,trevat iliro-shqiptare hynë në përbërje të Perandorisë Bizantine,gjë që ishte edhe

Stema e Mbreterisë së Dardanisë (FOTO)

Jahja Dranqolli Stema e Mbreterisë së Dardanisë, ç’prej Dardanit të Trojës deri te perandori Justiniani Parë, i gjakut dhe i