Mali i Zi u bë nga shqiptarët në tokat shqiptare

Nga Fahri Xharra Sipas të dhënave dhe artefakteve të fshehura me qëllime të caktuara ,e të cilat po dalin në

Fabrika e kalifatit në Prishtinë

Qeveria kosovare nuk pranon akuzat e New York Times, Kosova të jetë tokë e pjellshme e Kalifatit. Jo se ajo

Vertetohet shkencerisht qe nuk ka “jete pas vdekjes”!

Zbulohet misteri i “udhetimeve ne jeten tjeter”! Truri punon edhe per 30 sekonda pasi zemra pushon se funksionuari!

A masakroi Skenderbeu timariot (zoterues) shqiptar, apo masakroi timariote turq?

Ndeshemi shume here me propaganda disinformuese te tipit “Skenderbeu beri masaker kunder shqiptareve te besimit myslyman, pasi keta nuk pranuan

Pozitat e gruas ilire në shek VI-I p.e.s

Një nga studiuesit që i ka kushtuar studime të veçanta botës ilire ishte studiuesi francez, Pierre Cabanez.

Prejardhja linguistike e emrit Athina

Prej mitit deri tek realja, aq sa kane kaluar periudha historike, po aq kaluan edhe periudha te deformimeve historiografike, duke

Qyteti i humbur ilir i Ulpianës

Gjersa ministria po finalizon udhërrëfyesin e ri për lokacionet arkeologjike të Kosovës, ekspertët thonë se pjesa më e madhe e

Shqarimi i emrit Aleksandër

Para se e ëma të lindte Parisin-Paridin (nga shqipja : i parë) pa në ëndërr (andërr) një zjarr të madh

Rezistenca Shqiptare antiosmane

Rezistenca shqiptare kundër invazionit osman vazhdoi më tepër se 100 vjet (1382-1506). Shqipëria u pushtua vetëm kur shteruan fuqitë e

Relief i Athines luftëtar me plis te bardhe

Relief i Athines duke ia kthyer armet e luftes pellazgo-ilirit me plis te bardhe Source: faqja facebook Pellazgët-Ilirët-Shqiptarët