Gjeologet jane fokusuar ne mineralet jashtetokesore per te kuptuar se si ka filluar jeta biologjike ne Toke

Sipas nje studimi shkencor te ri, ne fillimet e Tokes meteoritet qe e godisnin duke prodhuar drite mund te kene

Rruga e krijimit të njeriut

Ne jemi ketu per shkak se nje grup i cuditshem peshqish kishin anatomi te vecante te pendeve qe mund te

Zbulohet prania e oksigjenit në galaxinë më të largët

Nje ekip astronomesh ka perdorur radioteleskopin ALMA (Atacama Large Millimiter Array) per te detektuar oksigjenin e nxehte ne nje galaktike

Humbja e identitetit Arbënorë

Nuk mund te jesh i lexuar shumë si autor në një shoqëri injorante, në një shoqëri ku të gjitha gjërat

Fiset ilire,“Gadishulli Ilirik” dhe popullsia e këtij gadishulli në kohën antike

Kush ishim dhe kush jemi, ku ishim dhe ku jemi (4) Një vëzhgim rreth konceptit të termit gjeografik “Gadishulli Ilirik”

Zbehet ndjenja kombëtare në Kosovë: 37 % ndjehen myslimanë më shumë se shqiptarë

Një hulumtim i Institutut KIPRED për “Rolin e religjionit dhe identitetin etnik në periudhën e shtet-ndërtimit” sjell të dhëna shqetësuese

Manastiri i Deçanit

Manastiri i Deçanit Prononcimi i historianit Shkodran Imeraj per Agjensinë Anadolu rreth Manastirit të Deçanit. Deklarata e tij sjell elemente

Mbi 300 fjalë hitite njësoj si në gjuhën shqipe, katër mijë vjet të vjetra

Luftulla Peza Gjatë studimit tonë të gjuhës hitite kemi gjetur më shumë se 300 fjalë hitite, njësoj si në gjuhën

Profesori grek në CNN pranon genocidin ndaj çamëve

Çështja Çame këtë periudhë ka qenë në fokusin e mediave në Shqipëri, Europë dhe Greqi. CNN grek i ka kushtuar

Fjala Yll ose Hylli

Emri YLL, është i përdorur shumë nga shqiptarët.. Në anjë vënd të botës nuk është gjetur kjo fjalë, përveç se