SHQIPTARËT MUSLIMAN SHEMBIN DY XHAMI TË KOHËS OSMANE, SHKAKU …

-Dje në Prenjas banorët me besim Musliman kanë shkatërruar një Xhami, sipas tyre shkaku i prishjes së kësaj Xhamie ishte

Imamët turq shpërndahen në tërë Kosovën, mbajnë ligjërata e mësime (Dokument)

VISAR DURIQI E enjte, 21 Korrik 2016 16:26  Dhjetëra imamë turq ishin angazhuar ramazanin e fundit në Kosovë, që nga

MITOLOGJIA GREKE – FLET SHQIP

PANDORA Emri i (PANDORËS) merr kuptimin e saktë vetëm nëpëmjet gjuhës shqipe. PANDORA, (PAN-DORA), (PAN-NË-DORË ), (SHEH-NË-DORË ) Pandora në

SHPATA E SKËNDERBEUT, QË PREU MBI 3000 TURQ

Ferdinandi i Aragonës shkruan letër, Skënderbeut. Ti o princ Skenderbej, në fitoret e tua madhështore, ke vrarë vetë me dorën

E jashtëzakonshme: Fjalët e para të Iliadës janë shkruar në gjuhën pellazge-shqipe, me alfabet pellazg jo grek

Luftulla Peza Duke studiuar Iliadën dhe Odisenë kemi gjetur se ato fillojnë me  fjalë të gjuhës shqipe:

DR.MOIKOM ZEQO: Zbulohen anijet Ilire në bregdetin e Bosnjes

Deri më sot arkeologët nënujorë nuk kishin mundur të zbulonin relikte të anijeve ilire. Në 1975 në basenin e Bazës Detaro-ushtarake

E vërteta kush ini ju Grek?

Qu’em Margarit K. Nilo, lindur ne Bishan të Fierit në 1952. Mbarova shkollën e larte ushtarake për elektronik ndërlidhie në1976

Emri Dardan

Emri Dardan është një emër i vjetër etnik shqiptar. Për herë të parë Dardanët dalin në histori me këtë emër

Emri Shqiptar

Emri shqiptar është i lidhur ngushtësisht me epokën e lavdishme të Gj. Kastriotit. Dihet fare mirë që emri “shqiptar” lindi

Emri Teuta bashkon të gjith popujt e lashtë evropian

Teuta ishte Mbretëreshë Ilire e shekullit të tretë para Krishtit.. Ky emër është tipik dhe shumë i përdorur midis Iliro-Shqiptarëve..