I kthyeri nga Siria: Ju rrëfej për shqiptarët që luftojnë atje

Që nga viti 2012 e deri më sot, 314 shqiptarë të Kosovës, në mesin e të cilëve 44 gra dhe

MBRETËRIA E PARË ILIRE. DINASTIA E BARDHYLIT (FILLIMI I SHEK. IV – 335 P.E.SONË)

Ardhja në fuqi e Bardhylit Shekulli i ri, i katërt, i gjen përsëri ilirët në konflikt me fqinjët e tyre

ME PTOLEMEUN FILLON RRUGËTIMI HISTORIK I NJË EMRI – “ALBANIA”

  Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy (Ptolemeu), astrolog, muzikolog, matematicien,

Kryediplomati austriak thotë se në Kosovë femrat paguhen që të mbulohen

Ministri austriak i Punëve të Jashtme, Sebastian Kurz, e ka vlerësuar shqetësues radikalizmin islamik në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Kurz