A. Roza Haxhiu dëshmorë i futbollit shqiptarë

Abdurrahman Roza Haxhiu ose Roza Haxhiu,siç njihet nga të gjithë, lindi në qytetin e Lushnjës në lagjen “Kongresi i Lushnjës”

E Drejta Historike e Luginës për Liri

Lugina  e Preshevës, si nocion  gjeografik dhe politik që  përfshinë  komunat  Shqipëtare, ende të mbetura nën okupimin  e Serbisë, kanë

Pellazget , Hititet dhe tunelet misterioze në Azinë e Vogël

Duke ju referuar studjuesit R.Angely na dalin shume popuj dhe rajone ku flitej gjuha Pellasge. Kjo gjuhe nuk përfshihej vetëm

Akademikët shqiptarë vazhdojnë ta mohojnë lashtësin e gjuhës shqipe

Gjuhëtarët gjermanë, me famë në arenën e shkencës europiane së gjuhësis, kanë sjell prej kohësh prova shkencore se ‘gjuha shqipe

Shqiptarët që në femijëri dëgjojnë për Pirron, Teutën dhe Gjergj Kastriotin

Ardhja e osmanëve në trojet ilire përmes pushtimeve barbare solli me vete edhe shumë pasoja tjera që ky pushtues la

U ke besuar trashë mësuesve të tu grekë, nipi im!…

Naum Veqilharxhit i  përgjigjet me anë të kësaj letre  nipit të tij   Mora letrën tënde të 6 marsit nga

Si u tradhëtua shkenca albanologjike

Shkenca e gjuhësis së krahasuar është e njohur ndryeshe si ‘indoeuropianistika’ ose ‘shkenca e gjuhëve indoeuropiane’. Kjo shkencë ka më

Energjia e Errët & Materia e Errët

Ky diagram tregon ndryshimet ne normen e zgjerimit qe nga lindja e universit 14 miliarde vjet me pare. Sa me

Prova shkencore për prejardhjen Dardane të Mbretërive Europiane

Virgjili akuzohet, nga disa dijetarë të dekadave të fundit,  se ka ngritur në  qiell lavdinë Dardane  si lavdi e  prejardhjes

Para shek. V-të para Krishtit Athina fliste gjuhë jo greke

Ndërkohë që akademikët tanë e injorojnë çështjen paragreke,pellazgjike, akademikët grekë dhe grekologët më të mëdhenjë të botës tregojnë se ‘’nuk