Shkëmbimi i territorit dhe i popullatës!?

Me rastin e propozimit të Akademikut Rexhep QOSJA,për shkëmbimin e Mitrovicës Veriore me Luginën e Preshevës     Shkëmbimi i

Lugina e Preshevës dhe shkëmbimi i territoreve

Në medie filloi  një  debat,  mbi çështjen e  shkëmbimit të territoreve, ku  është  laku edhe   Lugina e Preshevës. Kjo temë

Dalja ne sken e UÇPMB-së

Më 26 janarë 2000 u shfaq në skenë  Ushtria Çlirimtare e Preshevë Bujanocit dhe Medvegjës, UÇPMB-ja   Më 26 janarë

DINASTIA PELLAZGE QE NDERTOI ROMEN E FAMSHME

Sipas tradites Roma u themelua nga kolone te ardhur nga Alba Longa, nje qytetez ne faqet e kodrave Albani, qe

Atdhetari modern!

“Atdhetar” është një fjalë që ka humbur kuptimin e saj. Është deformuar dhe është transformuar në diçka abstrakte. Diçka që

Sa shqiptarë kishte ne Shkup, në Tuz, në Gostivar, Tetovë Kaçanik e në qytete tjera?

Nga një dokument, fotokopje e dokumentit origjinal të statistikave te Perandorisë Osmane, të cilin Komisioni Shqiptar e kishte përdorur në

Dorëzimi i Shkodrës nga Turqit tek Malazezët

Shkodra shqiptare,i dorzohet barbarise,nga nje barbar ne duart e barbarit tjeter… Otomano- Turqit ja dorzojne kriminelve Malazeze Shkodren e lashte,bashkunimi

Bojkotoni produktet Serbe 

Edhe disa produkte tjera Serbe që duhet të mos blihen përderisa kemi produkte tona.. Nga shpallja e Pavarësisë së Kosovës

Veprimi për Shqipëri Etnike

Veprimi për Shqipëri Etnike Do të bënim përpjekje secili nga ne që ;mendimeve, projekteve e strategjive për të paraqitur ide

Arsa, qyteti ilir me histori të grabitur – Marin Mema

Jo larg qytetit të tregut të ri në pjesën e Sanxhakut mbetur nën shtetin serb ngrihen disa rrënoja të vjetra,