Protestat e prillit të vitit 1981!

Ishte dita kur u thyen vargonjtë e“ bashkim-vëllazërimit „ me sllavet e jugut. Dita e enjte e 26 marsit 1981

Jepuni këmbëve e mos prisni nga qielli!

Nga Gani Mehmetaj   Lutjet në xhaminë e Shkodrës nuk ua përfilli Zoti disa lojtarëve të kombëtares së Kosovës. Humben.

Zbulimet tronditëse për qytetërimin Ilir, të injoruara nga Akademitë dhe qeveritë shqiptare

Kanë kaluar disa muaj nga lajmi i jashtëzakonshëm i arkeologëve kroat se historia Ilire do të rishkruhet dhe me këtë

Prej Zeusit deri në kohën e sotme, të gjithë dulën nga Pellazgo – Ilirët

Prej Zeusit deri në kohën e sotme, të gjithë dulën nga Pellazgo – Ilirët

Statuja e Zeusit në Olimpia

Një nga shtatë mrekullitë origjinale të botës së lashtë, Statuja e Zeusit në Olimpia, u tha se ka qenë i

Polemikë e Pollos me akademikët serbë: autoktonia e shqiptarëve në Kosovë

  Duke shfletuar shtypin zyrtar të Shqipërisë së viteve 80’, ndeshim shpesh në trajtesa polemizuese me autorët jugosllavë, ku Kosova

“The New York Times”: Gjuha Shqipe në mesin e 3 gjuhëve më të vjetra në botë

Sipas prestigjiozes amerikane “The New York Times”, gjuha shqipe radhitet në mesin e 3 gjuhëve më të vjetra të botës.

Erdogani i kërcënon: S’do të mund të ecni të sigurt nëpër rrugë

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka thënë sot se evropianët nëpër botë nuk do të mund të ecin të

Janullatos është rrezik për identitetin kombëtar Shqiptar

Pa pasur qëllim të fyejmë Shqiptarët të besimit Orthodoks . Janullatos duhet të meret në pyetje për shkak të keqpërdorimit

Bashkëpunimi Sllavo-Turk kundër identitetit Shqiptar

Me shekuj është bërë ky bashkëpunim mes sllavëve (Rusisë e Serbisë) me Turqinë Nga: gazetahylli.com Mjafton pak të ndalemi dhe