Spartanet ishin Pellazgo-Ilir. Emri i Spartaneve ishte Shpatar

“Spartanet ishin Pellazgo-Ilir. Emri i Spartaneve ishte Shpatar” Shpartanet gjuanin me Heshtat e tyre, njesoj si Zeusi ( Zojzi )

J. Baker: ILIRO- Shqiptarët, një racë e shkëlqyer

J. Baker: ILIRO- Shqiptarët, një racë e shkëlqyer, nga më të pastra e më të vjetrat; pasardhës te Pellazgeve Hyjnore;

POSEIDONI ” ne shqip “POEDON

I biri i Titan Kronit dhe gruas së tij Rejës, zot i detit. Ishte njëri prej tre zotërave më të

Helena e bukura e dheut dhe Parridi princi i Trojes

Ata të dy nuk e dinin se do të bëhen shkaku i nje lufte madheshtore, qe do te permendet edhe

Nuk duhet ndertuar xhamite, por duhet ruajtur

Nuk duhet ndërtuar xhamitë, por duhet ruajtur Ilir Muharremi Burimet historike, rrjedhimisht edhe historianët e sotëm, kanë disa ndryshime kronologjike

Pellazgo – Ilirët jane rraca e ashtëquajtur(Pjell – bardhë)

  Pellazgo – Ilirët jane rraca e ashtëquajtur(Pjell – bardhë),rraca e bardhë ( Rraca Arjane ). Arë – Janë. Termat

Charles Telford Erikson për shqiptarët

Nëse shqiptari preket në nderin e tij, është më e lehtë të përkulet një mal sesa të përkulet shqiptari. Ata

Hektori i Trojes legjendare ka shumë ngjashmëri me herojtë tonë Shqiptarë

” Hektori i Trojes legjendare ka shumë ngjashmëri me herojtë tonë Shqiptarë. Të gjithë herojtë e Shqipes që pa hezituar

Princesha e bukur e Peleponezit Hippodameia

Në mitologjinë pellasge, Hippodameia ishte vajza e bukur e Oinomaos (Oenamaus), Mbret i Pizës një qytet në Gadishullin e Peloponezit.

BELLI, ishin nje popull me prejardhje të përzier ilire – kelte (Belgic)

  BELLI/ Bel/ Bial do të thotë i BARDHE, ishin nje popull me prejardhje të përzier ilire – kelte (Belgic)