Shpallja e Pavarësisë: Ngjarjet sipas kronologjisë

Në vitin 1912, situata në Ballkan ishte mjaft e trazuar, për shkak të ngjarjeve që po ndodhnin njëra pas tjetrës.

Ismail Qemali gjatë viteve që pasuan shpalljen e Pavarësisë

Ishte nëntori i vitit 1912, kur pas fjalimit të zjarrtë të Ismail Qemalit, në ballkonin e shtëpisë së Xhemil bej

Jeta dhe vrasja e Isa Boletinit heroit të pavarësisë dhe shtetit

Karriera e njeriut që luftoi kundër turqve dhe malazezëve deri në vdekje Isa Boletini lindi në kullën e Boletinëve, afër

Marigo Posio, atdhetarja e shquar që ndrit në palët e Flamurit të Pavarësisë

Domosdo që në bisedat e shumta që bëhen në prag të 100 vjetorit të Pavarësisë Kombëtare, një vend të rëndësishëm

ANSAMBLI KOMBËTAR NË KOSOVË 1996

E SHENJTA EUFEMI E ROVINIT , ISHTE E JONA

Fahri Xharra, Rovinj 24.11.17 “Një natë kur ndodhesha ne Cakran, ne shtëpinë e Bektash Cakranit erdhën disa oficere te ushtrisë

Elena Gjika, mbretëresha shqiptare e kulturës evropiane

Elena Gjika e njohur me emrin letrar Dora D’Istria është një prej shkrimtareve dhe publicistëve më të famshme shqiptare, një

Bubulina, heroina greke me origjinë shqiptare. Një “pirate” që gjunjëzoi otomanët

Historia greke e mesjetës dhe e mëvonshme është e mbushur plot me figura luftëtarësh shqiptarë, të quajtur arvanitë. Heronjëtë kombëtar

Ylliria është tokë e bekuar, e bekuar do rroj përgjithmonë bashkë me popullin e tij

Molos Parthini Dikur kështu quhej kjo hartë , Gadishulli Yllirik ! Me ardhjen e armikut , ose më saktë ,

Supermafia në Republikë të Kosovës, është Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it!

Kohëve të  fundit  në  vazhdimësi dëgjojmë, shohim, lexojmë, në lidhje  me korrupsionin,  ndikimin politikë,  lidhjen   me shërbimet  serkete  serbe, shit-blerje