TURQIT E MAQEDONISË KUNDËR ZYRTARIZIMIT TË SHQIPES BASHKOHEN ME SLLAVËT

Partia Demokratike e Turqve (Türk Demokratik Partisi) ka dalë kundër zyrtarizimit të shqipes në Maqedoni, meqë sipas kësaj partie, kjo

Guri i historisë së harruar

Një dasëm shqiptarësh të shek 10 -të dhe ky sarkofag është i po atij shekulli . Shqiptarët e kohës e

Arvareshu – kjo gjuhë protosarde ilirike

Shkruan: Fahri Xharra E keni njohur këtë histori ? Nëse po ,pse nuk flisni ? Nëse jo, turp i madh

U privatizua për 26.3 milionë, KEDS-i për tre vjet 87 milionë euro fitim

Vetëm gjatë vitit 2014 kompania KEDS ka siguruar profit të pastër prej rreth 30 milionë eurosh, derisa një më pare

Spartanet ishin Pellazgo-Ilir. Emri i Spartaneve ishte Shpatar

“Spartanet ishin Pellazgo-Ilir. Emri i Spartaneve ishte Shpatar” Shpartanet gjuanin me Heshtat e tyre, njesoj si Zeusi ( Zojzi )

J. Baker: ILIRO- Shqiptarët, një racë e shkëlqyer

  J. Baker: ILIRO- Shqiptarët, një racë e shkëlqyer, nga më të pastra e më të vjetrat; pasardhës te Pellazgeve

POSEIDONI ” ne shqip “POEDON

I biri i Titan Kronit dhe gruas së tij Rejës, zot i detit. Ishte njëri prej tre zotërave më të

Helena e bukura e dheut dhe Parridi princi i Trojes

Ata të dy nuk e dinin se do të bëhen shkaku i nje lufte madheshtore, qe do te permendet edhe

Nuk duhet ndertuar xhamite, por duhet ruajtur

Nuk duhet ndërtuar xhamitë, por duhet ruajtur Ilir Muharremi Burimet historike, rrjedhimisht edhe historianët e sotëm, kanë disa ndryshime kronologjike

Pellazgo – Ilirët jane rraca e ashtëquajtur(Pjell – bardhë)

 Pellazgo – Ilirët jane rraca e ashtëquajtur(Pjell – bardhë),rraca e bardhë ( Rraca Arjane ). Arë – Janë.   Termat