Jeta në okupim me 20 milionë sllavë mbi kokë

Gani MEHMETAJ: Kujtime (10)   Ne e morëm mërinë e 20 milionë sllavëve të jugut, mërisë që i shmangeshin Sllovenia e Kroacia, megjithëse qenë

Read more

Fshatari shqiptar me një copë bukë të thatë…u bë perandori më i fuqishëm në botë

‘Ealo e polis’ ishte thirrja kur perandoria më e fuqishme e botës ra. Perandoria e Bizantit, njohu një shkëlqim të madh, që ende historia

Read more

Baballarët e shqiptarëve në luftën e Trojës… ky komb është më i vjetër se historia

Druon ishte nipi i shkrimtarit të madh Joseph Kessel. Ai filloi të shkruante për revista letrare në moshën 18 vjeçare. Mori pjesë në ushtrinë

Read more

Si e morën grekët Athinën pellazge?

Altin Kocaqi Asnjë provë e vetme nuk është pranuar deri më sot për grekët që vijnë në fillim të mijvjeçarit të dytë para Krishtit

Read more

Shtegtimi kombëtar i atyre që mbajnë emrat Gjergj e Kastriot!

Gjergjin, nipin e mjekut të njohur, Mazllum Belegu, familja e pagëzoi me emrin e Gjergj Kastriotit për ta rikujtuar e ripërtërirë emrin e heroit

Read more

Zbulim i madh në Mal të Zi: Gjenden pallatet ku ka jetuar mbreti Bardhyl dhe Teuta

Ilirët ishin grupe të lashta të fiseve indo-evropiane, që jetuan në pjesë të Ballkanit Perëndimor dhe brigjet e gadishullit italian rreth viteve 260 para

Read more

BURRA SHTETI, TË ILIRISË – PERANDORËT ILIRË TË ROMËS

Menjëherë pas kësaj, ai [Sextus Aurelius Victor] jep përmbledhtazi karakterin e tyre të përgjithshëm: “Iliria, ishte në të vërtetë atdheu i të gjithë këtyre

Read more

Kur Venediku synonte të vriste Skënderbeun

Venediku jo gjithherë pajtohej me Skënderbeun dhe pushtetin e tij të pavarur në një pjesë të madhe të Arbërisë. Për Republikën e Shën Markut,

Read more

Marsi e Prilli i vitit 1981, ishte tërmet që e shpartalloi ish Jugosllavinë!

    Nga nokdauni që përjetoi ne pranverën e vitit 1981, Beogradi është edhe sot e kësaj dite ne koma. Loja  dyfytyrëshes qe kishte

Read more

9 Prilli, Dita e Kushtetutës së Republikës Kosovës!

9 Prilli, Dita e Kushtetutës së Republikës Kosovës, në mbështetje të Historisë së Shtetit, rrënjët e veta duhet kërkuar edhe në antikitet te Mbretëria

Read more
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: