Arsa, qyteti ilir me histori të grabitur – Marin Mema

Jo larg qytetit të tregut të ri në pjesën e Sanxhakut mbetur nën shtetin serb ngrihen disa rrënoja të vjetra, të cilat nuk ngjallin

Read more

GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU NGA GAZMEND FREITAG

Gjergj Kastrioti Skënderbeu është hero kombëtar I shqiptarëve, i këtij populli të lashtë dhe me histori shumë të veçantë, është figura më e madhe,

Read more

Identiteti shqiptar që nuk mund të falsifikohet dhe fshihet lehtë

  Shkruan: Abdulla Mehmeti Sipas studiuesit dhe mbledhësit të pasionuar të kulturës materiale dhe shpirtërore, Feri Arifi, si dëshmi të pakontestueshme për autoktoninë e

Read more

Po, Noli ka qenë ateist. Prift u bë, dhe kishën e themeloi, për motive atdhetare

Noli ai mbetet një nga figurat më të mëdha të historisë sonë kombëtare. Në panteonin e atdhetarisë, Noli është lart fare, dhe vetëm shumë

Read more

Në Apoloni, në tokën e perandorëve

“Ajo kometë je ti biri im, që do të shkosh në botën e shenjtëve”. Kur në fillimin e viteve 30’ arkeologu francez Léon Rey

Read more

Një kontribut i rëndësishëm shkencor larg fanfarave mediatike

Nga Luan Rama Saimir Shpuza është në mesin e rrugës së tij shkencore. Pas një eksperience shumëvjeçare në terrenet arkeologjike, fruti i punës së

Read more

Shqiptarët ortodoks nga Maqedonia – Fahri Xharra (Video)

Source: Shkruar nga Fahri Xharra / worldwide.chat/

Read more

Spela- Shpella-S-pelazgoi

Ne të gjithë e dijmë se fjala Spela ose Speleoi do të thotë Shpellë, fiset e para në Europe ishin ato Pellazge emri i

Read more

Kauno/Caunus qyteti i lashte pellasgo-carian i Anadollit !

Banorët e Caria, të njohur si Carians, kishte ardhur aty para grekëve. Ata ishin përshkruar nga Herodoti si me prejardhje Minoane, Historitë, Libri I

Read more

Disku Pellazgjik i Festos, simbolet, gjenoma dhe mrekullia (Video)

  Disku Pellazgjik i Festos është një pjesë e historisë shumë pak e dëgjuar dhe që grekët e kanë përvetësuar pa argumente dhe pa të

Read more
%d bloggers like this: