Loading...

Si funksionon universi: teoria e Stephen Hawking (video)

​​

Read more

Mojsiu, Jezusi dhe Muhamedi do të kishin qenë gazetarë të Charlie Hebdo!

Siç na mësojnë tri religjionet e vëna në thumbin e kritikës më së shumti nga kjo revistë: Judaizmi, Krishterimi dhe Islami, kjo vënie në

Read more

Topologjia e dhunës

Shqiptarët janë të natyrës agresive. Të tillë janë sepse i dhunuan gjatë gjithë historisë? Jo vetëm. Edhe te shqiptarët dhuna është vetëm akti final

Read more

Energjia e Errët & Materia e Errët

  Universe Dark Energy-1 Expanding Universe.–Energjia e Erret.Ne fillimin e viteve 1990, nje gje ishte mjaft e sigurt ne lidhje me zgjerimin e universit.

Read more

Kepler-22b, Egzoplaneti i parë i zbuluar në zonën e banueshme nga Kepler

Kepler-22b eshte egzoplaneti i pare qe teleskopi hapesinor Kepler, ka gjendur ne zonen e banueshme te yllit te tij. Ai besohet te jete nje

Read more

Gjeologet jane fokusuar ne mineralet jashtetokesore per te kuptuar se si ka filluar jeta biologjike ne Toke

Sipas nje studimi shkencor te ri, ne fillimet e Tokes meteoritet qe e godisnin duke prodhuar drite mund te kene sjelle nje mineral jashtetokesor,

Read more

Rruga e krijimit të njeriut

Ne jemi ketu per shkak se nje grup i cuditshem peshqish kishin anatomi te vecante te pendeve qe mund te transformoheshin ne kembe per

Read more

Zbulohet prania e oksigjenit në galaxinë më të largët

Nje ekip astronomesh ka perdorur radioteleskopin ALMA (Atacama Large Millimiter Array) per te detektuar oksigjenin e nxehte ne nje galaktike te pare vetem 700

Read more

Kafsha qe u be zot

Shtatedhjete mije vjet me pare, homosapiensi ishte akoma nje kafshe e parendesishme qe shikonte punen e tij ne nje cep te Afrikes. Ne mijeravjecarin

Read more

Nje hap me afer zgjidhjes se enigmes se si ka filluar jeta ne Toke.

Kimistet ne Gjermani kane raportuar sot nje menyre te mundshme se si kimikatet e disponueshme ne Token e hershme kane formuar purinat qe jane

Read more
%d bloggers like this: