Emri Teuta bashkon të gjith popujt e lashtë evropian


prmbledhje_nga_ilirida-online.com (3)-104

Teuta ishte Mbretëreshë Ilire e shekullit të tretë para Krishtit.. Ky emër është tipik dhe shumë i përdorur midis Iliro-Shqiptarëve.. Teuta e ka origjinën shumë të lashtë dhe ka lidhje direkte nga Pellazgët hyjnor. Mjafton të kujtojmë mbretin Pallazg (TEUTAMOS : Iliada, XVI / 843). Është kurioz fakti se ky emër është gjetur në shumë mbishkrime të lashta dhe ka qenë shumë i përdorur nga të gjitha popullsite me origjinë pellazgjike.. Popujt me origjine Pellazgjike që përdorën këtë emër , ishin Thrakët, Etruskët, Keltët, Ilirët dhe më vonë edhe fiset Gjermanike. Në të gjitha këto etni, mendohet se ky emër i stërlashtë, ishte një kujtesë identiteti për origjinën e tyre të përbashkët.. Ata ishin i njëjti POPULL, sepse ishin pasardhësit e gjakut të GJIGANDËVE = GEGAND – GEG = TITAN.. Cuditërisht edhe emri “TITANS” dhe fjala “AUTOKTON” buron nga shqipja.. TI -TAN ose TEUTAN, që do të thotë TË -TAN (TË GJITHË), GEGË janë TI-TAN.. Edhe fjala AUTOKTON = A-TOK-TON,që do të thotë (është toka jonë).. TË gjith këto popuj i përkasin të njëjtit GJAK dhe e kan prejardhjen nga e njëjta TOK.

Source: https://www.facebook.com/pages/Legjenda-e-Shqiponjave

 


Leave a Reply