Fjala “Plis”


prmbledhje_nga_ilirida-online.com (3)-75

Fjala “Plis” vjen nga fjala e vjeter “Piloa= Pi-leshi” qe do te thot ”kapel prej leshi ” ne gjuhen Pellazgo Illire,nje nder ata te cilit shifet cdo her dhe cdo kund ne figurat e vjetra me Plis ne koke eshte dhe vet Ulysse,i cili pershkruhet nga Homeri ne Odysse po ashtu dhe ne Illiade.

Nga: Pellazget-iliret-shqiptare t
Source : faqja facebook / Illyrians&Pelasgians indigenous european


One comment

Leave a Reply