Masakra e Bejlerëve Shqiptarë në Manastir nga “vllezërit” Turq!!


Nga frika se Shqiptarët do të revoltoheshin, me 9 Gusht 1830, Resid Mehmed Pasha i ftoi 500 Bejlerë Shqiptarë në bazën e tij në Manastir me pretendimin se do të shpërbleheshin për besnikërine e tyre ndaj Portës.

Me arritjen e tyre, komandanti Otoman i drejtoi Bejlerët dhe truprojet e tyre në një pjesë të mbyllur. Shqiptarët menduan se ushtarët Otoman prisnin të renditur për ti përshëndetur ceremonialisht duke hedhur me pushkë në ajër. Mirëpo qëllimi i tyre ishte më serioz se një përshëndetje. Aty u barikaduan dhe u pushkatuan tradhëtisht të gjithë Bejlerët e pa-armatosur, me përjashtim të Arslan-beut i cili ia doli të ikë nga barikada. Fatkeqësisht brenda minutave edhe ai u ndoq dhe u vra. Atë ditë u masakruan mbi 1000 Shqiptarë nga “vllezërit” Turq.

 

Source: https://www.facebook.com/DardaniaSacra.2015/

 


Leave a Reply