E pabesueshme: Studime gjermane: Gjuha shqipe 15 shekuj më e vjetër se gjermanishtja


duke studiuar gjuhen gjermane gjeta këtë tabelë, ku thuhet se: gjuha shqipe ka ekzistuar 2000 vjet para Krishtit, ndërsa gjermanishtja vetëm 500 vite para Krishtit, dhe se gjermanishtja ka lindur nga përzierja e Ilirishtes, Italishtes dhe gjuhes Kelte, sipas Prof.Dr.Lutz Mackensen, shkruan Engjell Buxhaku.

 

Source: Shqipëria e Bashkuar


Leave a Reply