Rrënjët ilire në Bosnje


Shkruan per ikvi.at Brilant Gashi

mund të jetë i vërtet fakti që piramidat në Bosnje mund të jenë të vërteta apo mund të jenë thjesht kodra në formë të piramidave . Ndërtimi i një piramide në Ballkan , nuk mund të jetë edhe rastësi sepse këto piramida kanë qenë të ndërtuara nga ilirët .

Boshnjakët !!! Çfarë mund të jenë ata ? Ilirë dhe autokton të Ballkanit apo sllavë dhe ardhacak të ardhur nga karpatet e dendura vetëm për të siguruar kushtet e jetës . Nuk mund të thuhet lehtë asgjë për prejardhjen e vërtet të boshnjakëve . Janë ilirë apo sllavë ?

Interesimi im për prejardhjen e boshnjakëve ka qenë shumë i vonshëm . Jo vetëm për mua , por për të gjithë njerëzit e tjerë , të cilët interesohen për të kaluarën dhe historinë e pastër të ilirëve . Në një gadishull Ballkanik , ku më parë quhej Gadishulli Ilirik , asgjë nuk mund të jetë rastësi .

Në lidhje me origjinën e boshnjakëve ka mendime të ndryshme . Disa mund të jenë gënjeshtra , por edhe disa mund të jenë të vërteta , të cilat nuk mund të mohohen dhe nuk guxon të mohohen .

Në dokumentarin “Shqipëria tjetër” nga gazetari Marin Mema të titulluar “Boshnjakët , ilirë të sllavizuar” , mund të vërejmë një tezë të veçantë për prejardhjen e ilirëve . Mendimi i tyre është se Boshnjakët mund të kenë origjinën nga ilirët , kurse teza se boshnjakët kanë gjakun sllav , drejtëpërdrejtë hidhet poshtë .

ADN-ja e një boshnjaku mund të jetë kjo : 40% ilirë dhe përqindja tjetër e ADN-së është e gjitha e përzier ku gjithashtu një përqindje e vogël , bënë pjesë edhe origjina trake . Ky është një fakt tjetër se boshnjakët kanë prejardhjen nga ilirët e lashtë dhe assesi nga sllavët e ardhur prej karpatet . Nga kjo ADN e përzier boshnjake ku përqindja më e madhe është ilire , mund të forcohet teza ilire e boshnjakëve .

Fakti tjetër dhe vërtetësia për origjinën ilire të boshnjakëve është ose janë siç i quanin egjiptianët e lashtë varrezat ose tempujtë ku i varrosnin faraonët (Mbretërit e Egjiptit) me emrin Piramida . A ka piramida në Bosnje ? Përgjigjen e themi troç – Po ka piramida në Bosnje ose këto janë piramida ilire .

Për nga opinioni kombëtar , Piramidat ilire në Bosnje , janë zbulimet që trondisin tërë botën mbarë . Me këto zbulime , ilirët në të kaluarën kanë ndërtuar tempuj të mëdhenj për nderimin e zotave sepse ilirët ndryshe në gjak e kishin paganizmin ! Për nga mënyra se si janë ndërtuar , ato janë tejet të sofistikuara , gjë e cila ka befasuar shumë ekspert .

Piramidat e tilla janë zbuluar në vitin 2006 në Visoko , qytet 20km larg kryeqytetit të Bosnjes , Sarajevë .
Madje , sipas arkeologut boshnjak , që i ka zbuluar , piramidat rezultojnë të jenë më të lashta se Piramidat e Egjiptit . Ja pra të nderuar lexues , rrënjët ilire në Bosnje janë duke u paraqitur .

Thotë arkeologu amerikano-boshnjak Sam Semir Osmanagiç : Piramidat ilire në Bosnje , ajo e Diellit , Hënës dhe Majit janë piramidat më të vjetra që janë ndërtuar në sipërfaqen e tokës . Piramidat me lartësinë më të madhe mbeten – Piramida e Diellit në Bosnje , 220metra , Piramida e Gizës në Egjipt , 145 metra dhe Piramida e Majave në El Mirador , 103 metra . Shmangia nga veriu është 0 gradë , 0 minuta dhe 12 sekonda .

E vecanta e këtyre piramidave në Bosnje është se këto piramida janë të mbuluara për dallim nga ato të Gizës në Egjipt , pasi që toka pjellore është faktori kryesor që këto piramida janë të mbyllura . Ilirët ishin të aftë për gjithçka dhe këtë e vërtetojnë piramidat ilire në Bosnje .

Nga këto zbulime të rëndësishme të arkeologut ilir Sam Semir Osmanagiç , mund të vijmë në përfundimin se Bosnja në kohërat e lashta ka qenë e populluar me ilirë . Mendimi se sllavët janë autokton në Gadishullin Ilirik nuk është asgjë , veçse fjalë boshe . Boshnjakët janë ilir , të cilët janë sllavizuar me kalimin e viteve dhe dekadave .


Leave a Reply