Vertetohet shkencerisht qe nuk ka “jete pas vdekjes”!


jete_pas_vdekjes

Zbulohet misteri i “udhetimeve ne jeten tjeter”! Truri punon edhe per 30 sekonda pasi zemra pushon se funksionuari!Sipas studimit te zhvilluar nga Universiteti i Michiganit nen drejtimin e profesorit Jirno Borjigin, Profesor i Fiziologjise Molekulare, dhe Profesorit George Mashour, Pergjegjes i Studimit, rezulton se pasi zemra pushon se funksionuari dhe gjallesa konsiderohet ne vdekje klinike truri vazhdon te punoje edhe per 30 sekonda. Gjate ketij intervali kohor aktiviteti cerebral i trurit eshte i njejte me ate te nje gjallese te gjalle dhe ne gjendje te zgjuar (pra, jo ne gjume). Pra, gjate ketij intervali kohor truri ka veprimtari elektrike shume aktive. Shkak per kete gje eshte pakesimi i sasise se oksigjenit dhe glukozit ne gjak qe sjell nje riaktivizim te trurit te ngjashme me veprimtarine gjate kohes qe gjallesa eshte zgjuar.

Sipas ketij studimi te botuar ne revisten prestigjoze shkencore “Proceedings of the National Academy of Sciences” kjo veprimtari eshte shkaktarja e atyre dritave te bardha dhe atyre “udhetimeve ne drite” qe rreth 20% e personave qe shpetojne nga nje arrest kardiak tregojne se i kane “pare”.

Ky studim i zhvilluar mbi minj laboratori te ngordhur klinikisht vertetoi qe truri i tyre vepronte edhe per 30 sekonda pas pushimit te zemres.

Pra, ajo qe deri dje mendohej nga disa qe ishte nje prove qe ne fakt ekziston “jeta pas vdekjes” ne te vertete eshte veprimtari cerebrale e para-vdekjes gjate te ciles trupi vepron per te mbajtur gjalle trurin sa me shume qe te kete mundesi me qellim mbijetesen.

Perfundimisht permes keti j studimi jepen perfundimisht provat qe NUK KA JETE PAS VDEKJES! Nuk ka “bote te pertejme” dhe nuk ka shpirt!

http://www.repubblica.it/salute/ricerca/2013/08/13/news/esperienza_pre-morte-64695173/

 


4 comments

 1. KJO QE THUHET QE SKA JETE PAS VDEKJES ESHTE NJE HIPOTEZE E KRIJUAR NGA INJORANCA JO SHKENCA
  UNIVERSI NUK U KRIJUA NGA RASTESIA POR NGA NJENRREGULL STRIKT
  GJITHASHTU DIME QE ASGJE NUK ZHDUKET VETEM TRANSFORMOHET
  KTA SHKENCETARE QE DALIN ME KTO HIPOTEZA TE THONE NJE PERGJIGJE
  1 , PERSE KUR JEMI NE GJUME ORGANIZMI YNE FUNKSIONON PERFEKT NE NUK HARROJME TE MARRIM FRYME !!!
  2 , ZEMRA JONE VAZHDON TE RAHE JASHTE VULLNETIT TONE
  3, GJAKU QARKULLON PA ASNJE MUNDIMIN TONE DHE PA ASNJE PROJEKT TONIN AI THJESHT QARKULLON SHPERNDAN USHQIM GJITHANDEJ NE TRUP
  KJO NUK ESHTE THJESHT RASTESI

  1. 1. merr frym sepse truri ka automatizmat qe kontrollon mushkerit e njejta gje vlen per pyetjen 2 ndersa per pyetjen e 3 zemra e ben qarkullimin e gjakut. Thjesht

 2. Ne kete shkrim nuk e shoh proven se ka ose se nuk ka jete pas vdekjes. Nuk dallohet kurrefare perfundimi i logjikshem!

Leave a Reply